Teger Transport

Teger transportWij zijn een transport bedrijf dat zowel nationaal als internationaal (bijna) alles vervoerd, open en gesloten vervoer, lengte vervoer of buitenprofiel vervoer, Teger Transport biedt de oplossing.

Als uw lading niet binnen de normale afmetingen valt, hebben wij hiervoor een oplossing. Dit geldt voor zowel lengte, breedte als hoogtevervoer. Behalve over open opleggers en tautliners, beschikken wij tevens over een semie-dieplader, waarmee de meeste buitenprofiel-ladingen vervoerd kunnen worden. Wilt u weten of ook uw buitenprofiel-lading door ons vervoerd kan worden, neem dan even contact met ons op; wij helpen u graag!

De rijke historie van Teger Transport b.v. aan de stationsstraat in Ruurlo is in 1931 begonnen. In dat jaar is het bedrijf opgericht door twee broers, de heren Teger, mijn grootvader en zijn broer. De activiteiten in die tijd bestonden voornamelijk uit het vervoeren van hout en boter.

Na de tweede wereldoorlog heeft, W.C. Teger, mijn vader het bedrijf verder opgebouwd en is de voornaamste bezigheid het transport van boter en veevoederartikelen zoals granen etc. Dit transport werd uitgevoerd voor de verschillende coöperaties in de omgeving, eerst met gewone opleggers en later m.b.v. kippers. Parallel hieraan heeft er ook altijd een tankoplegger combinatie meegelopen tegenwoordig wordt deze gebruikt voor het vervoer van zuivelproducten. Uiteindelijk is dit bedrijf uitgegroeid naar een transportbedrijf met 11 trekkers en ± 16 opleggers waaronder open, en gesloten opleggers.  Al onze schuifzeilers zijn uitgevoerd met een schuifdak.